70 20 35 66
70 20 35 66
Privatlivspolitik

Fra parkeringplads til boliger på 14 dage

Manglen på egnede lejligheder til studerende kan afhjælpes med midlertidigt byggeri, der både er behageligt at bo i og hurtigt at sætte op.

Hvert år ved studiestart sidder mange unge med en overophedet telefon i hånden, når de febrilsk søger efter den perfekte studiebolig. Hvor man skal hænge sin hat de næste par år, mens næsen er i bøgerne og privatøkonomien er stram, er et spørgsmål, der for mange studerende fylder rigtigt meget op til første semester på drømmeuddannelsen. Og det er ikke så mærkeligt, for hvert år i august måned mangler studieegnede boliger. I 2019 vurderes det, at der skal bruges ca. 22.000 studieegnede boliger på landsplan.

Men der er ingen grund til at fortvivle. Løsningen kan hedde midlertidigt studieboligbyggeri, og det er virksomheden Mobilhouse en af de første i Danmark, der kastede sig ud i.

Princippet bag boligerne er det velkendte fra bl.a. byggepladser, hvor pavilloner opsættes til byggeriarbejderne. En af forskellene er dog, Mobilhouses studielejligheder er konstrueret og indrettet til at give de studerende et ægte, hyggeligt og komfortabelt hjem flere år frem i tiden. I dag tillader planloven nemlig, at midlertidigt byggeri til studerende må blive stående i op til 10 år, med mulighed for forlængelse. Så selv studerende på lange uddannelser kan blive boende i en Mobilhouse-bolig hele deres studietid, hvis de har lyst.

Indflytningsklare boliger efter kun 14 dage på byggepladsen

Benny Møller fremhæver, at Mobilhouse lynhurtigt kan sætte boliger op og pille dem ned igen, for de færdige moduler køres ind på grunden med en kran, og kan sættes op stort set hvor som helst:

“Vi bruger næsten ingen tid ude på byggepladsen, så vores boliger bliver meget hurtigt indflytningsklare. I Viborg, hvor vi har opsat 28 studieboliger, gik der 14 dage, fra vi først kom til byggepladsen og til lejlighederne var indflytningsklare. Vi skal jo ikke have støbt betonfundamenter, for vores moduler kan holde til at stå på en hvilken som helst grund, bare, den er tør og bæredygtig. De kan f.eks. sagtens være en græsplæne,” forklarer han og indskyder, at i Kalundborg står ungdomsboligerne trygt og godt på en gammel parkeringsplads med grus.

Michel van der Linden, som er direktør i Kalundborg kommune, bekræfter, at de midlertidige studieboliger fra Mobilhouse er af god kvalitet, og fremhæver samtidig, at virksomheden trådte til med en meget hurtig boligløsning, da byen fik flere unge studerende blandt sine borgere:

“Da Kalundborg fik en ny ingeniøruddannelse lykkedes det på ultrakort tid at skabe en række gode studieboliger for de nye studerende, som Mobilhouse etablerede og driver midt i byen,” siger han.

Se udvalget af studieboliger her