Hvad koster det at leje en beboelsesvogn?

Det er et spørgsmål vi ofte får, men der er ikke noget simpelt svar. Det afhænger af, om du skal leje en vogn eller et modul, hvor mange værelser og hvor længe du skal leje.

En familie, der skal genhuses skal typisk bruge mere plads end et par håndværkere, der skal have en overnatningsmulighed, når de arbejder langt hjemmefra. Det er også derfor, at vi har mange forskellige indretninger af vores beboelsesvogne og beboelsesmoduler – de tager højde for, at ikke alle har samme behov.

Typisk kan du leje en vogn for mellem 3500 kr. ekskl. moms (4375 kr. inkl., moms) og 8000 kr. ekskl. moms (10000 inkl. moms).

Har du brug for vejledning, så kan du altid ringe til os på 70 20 35 66.

Vintersikring

vinter

Det er vigtigt, at du vintersikrer din skurvogn, letvogn og dit modul for at undgå skader.

I vinterhalvåret modtager vi dagligt henvendelser fra frustrerede kunder, der har taget chancen og ikke frostsikret deres vogne. Det koster ærgrelser, forsinkelser og ekstra udgifter – derfor skal vand- og kloaktilslutning beskyttes i vinterhalvåret.

Hvordan vintersikrer jeg?

Alle moduler, skurvogne og letvogne være tilsluttet strøm fra de leveres til de afhentes for at sikre rør, afløb og kværn. Slanger holdes frostfri med el-tracing eventuelt suppleret med vintermåtter, når frosten sætter ind. Vintermåtterne bør som minimum anvendes ved hård frost og ved stærk blæst for at sikre gennemløbet under mere ekstreme vejrlig.

Hvad er el-tracing?

El-tracing vil sige, at der er installeret varmekabler i eller udenpå slanger/rør. Vi anvender varmekabler inde i slangerne, fordi kablet så har direkte kontakt med væsken og derved effektivt overfører varme og sikrer frostfrihed.

Hvad er vintermåtter?

Vintermåtter er stenuldsmåtter belagt med plastfolie, der holder på jordvarmen og forhindrer varmeudstråling.

 

Har du spørgsmål til vintersikring så ring til os på 7020 3566

Studieboliger klar til fremvisning

studieboliger - udstillingsmodeller i Fredericia
Studieboliger – udstillingsmodeller i Fredericia

 

Sommeren kommer og uddannelsesinstitutionerne skal snart gennemgå de mange ansøgninger fra håbefulde unge, der ønsker at blive optaget på drømmestudiet. Men hvor skal de bo? Hvert år i juli og august bliver der skrevet om manglen på studieboliger – det vil vi gøre noget ved.

Studieboliger – udstillingsmodeller

Vi har produceret nogle studieboliger og vi bliver ved – nogle af dem skal til Kalundborg og nogle måske ud til dig?
2 af dem har dog fundet vej til vores udstilling her i Fredericia. Vi er stolte af at kunne fremvise dem og vil opfordre alle interesserede i at komme en tur forbi.

Der vil være 2 udstillingsmodeller:

  • Den ene bolig vil være en “rå” model – altså helt uden indretning. Det giver et billede af, hvordan boligerne ser ud, når de bliver leveret.
  • Den anden model vil vi få indrettet med møbler, sådan at du kan se mulighederne i boligen. Vi glæder os til at vise den yderlige frem, når møblerne er på plads og vi har mulighed for at tage nogle flere billeder.

 

Hvor midlertidig er midlertidige studieboliger?

Når vi skriver midlertidig, så dækker det blot over, at de ikke må stå forevigt (som de er lige nu). Med den nye planlov, kan de få lov til at stå i op til 10 år – skulle behovet stadig være der efter de 10 år, så kan kommunen dispensere yderligere. Det er en god holdbar løsning, der kan løse et behov med kort varsel.

Er du i overvejelserne om nye studieboliger – så er vi til rådighed for både fremvisning af udstillingsmodeller, møder eller telefonopkald – vi kan fanges på 70 20 35 66.

 

Find flere oplysninger

Måske vil du hellere videre mere om, hvor meget isolering boligerne har, hvor mange kvadratmeter de er eller noget helt tredje?
Så kan du læse meget mere om boligerne her: https://mobilhouse.dk/studieboliger/

 

 

 

Shelter hygge

Sommeren er på vej og dermed er det også tid til udendørs hygge med familien eller alene.

Der er noget helt særligt over, at være tæt på naturen. Mange af os har barnsomsminder fra overnatninger i telt i haven eller på en campingplads med vores forældre. Den samme hygge kan du opleve, når du sover i shelter. Du kan tage på tur alene og fordybe dig eller du kan være sammen med din familie på andre præmisser end normalt. Hvem vil ikke nyde at sidde og hygge sammen ved et bål, lave snobrød eller riste æbler og bare lytte til naturens lyde, mens man snakker og griner?

I hele Danmark har Naturstyrelsen sat sheltere op, som man kan booke sig ind i gratis – både almindelige shelters og luksusmodeller med havudsigt. Så mangler du noget at tage dig til, så klik ind og find et shelter nær dig – det kan kun anbefales.

Men nogle gange, så er tiden bare ikke til at tage afsted eller det er måske ikke praktisk muligt- og hvad gør du så?

Hvis du har en have, så kunne det være en løsning, at bygge et shelter der. Hvis du ikke lige er “gør-det-selv” typen, så er der hjælp at hente her, da Mobilhouse selv producerer shelters – det kommer som samlesæt og kan du samle en reol fra IKEA, så kan du også samle vores shelter.

På grund af shelterets opbygning, så vil du kunne sove trygt og tørt – selv i regnvejr.

Må du få en dejlig sommer med gode oplevelser :).

Tips til din husrenovering

Når du skal i gang med renovering af huset eller i gang med en tilbygning, så er vejret også en faktor, der skal tages højde for.

Når bare solen skinner

Udvendigt arbejde på dit hus, som pudsning af facade og maling af træværk, er bedst at udføre i foråret og efteråret. Så selvom det er tillokkende at give træværket en omgang, når solen står højt på himlen, så frarådes det. Malingen risikerer at tørre inden den trænger ordentligt ind i træværket og dermed opnås den optimale beskyttelse ikke.

Skal huset pudses, så er det også en god idé at bruge en lidt kølig dag. Pudsens vedhæftning bliver nemlig ikke særlig god, hvis det bliver lavet i varmt vejr og oveni det risikerer du også, at der skabes revner, når pudsen tørrer.

Vil du gerne i gang i løbet af sommeren, så er det optimalt at arbejde med den indendørs renovering eller få lagt nyt tag og sat nye vinduer i.

Undgå at dine byggematerialer ødelægger huset

Med 179 regnvejrsdag i Danmark, så er det næsten uundgåeligt at rende ind i en, mens du renoverer.

Byggematerialer, der står udendørs vil være i fare for at få fugt skader og det kan medføre dårligt indeklima og skimmelsvamp – det kan være materialer som træ og isoleringsmateriale du skal passe på. Det er derfor en god idé at have med i tankerne, hvor du kan opbevare dine byggematerialer, inden du går i gang.

Det er også værd at tage med i overvejelserne, hvordan du sikrer, at byggematerialerne ikke flyver rundt i din have – og ind i naboens i tilfælde af, at der er kraftigt blæsevejr – eller endda en storm.

Skal huset renoveres?

Hvis du skal renovere dit køkken eller dit badeværelse er der inden grund til at vente til vejret er så godt, at du kan klare alt madlavningen på grillen eller låne toilettet hos naboen. Det er faktisk muligt at leje en vogn med køkken og toilet, sådan at du kan udføre dit arbejde uden at I skal gå sultne i seng.

Er det hele huset, der skal have en tur, så er vi også leveringsdygtige i beboelsesvogne – så er det næsten som at tage på campingferie i haven.

Når vejret er varmt, går byggeriet i gang

 

Når man som privatperson skal i gang med at bygge til eller om i sit hus, er der mange spørgsmål at tage stilling til. Et af dem er faciliteter til håndværkerne. Vi giver dig her et hurtigt overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du har håndværkere hjemme hos dig.

Skal der en skurvogn ind i haven?

Det er bygherren, der er ansvarlig for, at der opstilles passende faciliteter til håndværkerne. Det vil sige, at skal du bygge til dit hus eller renovere dit hus, så er det dit ansvar, at der er en skurvogn til håndværkerne – også selvom du hyrer et firma til at stå for byggeriet.

Mange håndværksfirmaer indregner selv skurvognsleje ind i det prisoverslag du får – men husk at spørge, hvis du er i tvivl. Det kan også være, at I har faciliteterne i jeres hus, men det er vigtigt at være opmærksom på og enige med håndværkerne om.

Hvilke krav er der?

Når du skal finde en skurvogn, så er der nogle basisfaciliteter, der skal være tilstede. Håndværkerne skal have adgang til et spiserum, et toilet og håndvask. Hvis der er støvende eller på nogen måde sundhedsskadeligt arbejde, så skal der også være et baderum til rådighed.

I skurvognen er det vigtigt med ordentlig belysning og ventilation samt det skal være muligt at holde en temperatur på mindst 18 grader.

Hvordan finder jeg den rette skurvogn?

Nu ved du, hvad der som minimum skal være i en skurvogn til håndværkerne, så er det bare at gå i gang med at lede. Her hos Mobilhouse anbefaler vi typisk at anvende en mandskabsvogn af typen 24, 27 eller 28 alt efter, hvor mange håndværkere, der er i gang med dit byggeprojekt.

Er du i tvivl? Så ring til os på telefon 70 20 35 66.

Den Ultimative letvogn

Easy Wagon er vores nye letvognsbrand og en produktions- og salgsvirksomhed OG er det nyeste skud på stammen i Rauff Holding, som Mobilhouse også er en del af.

 

De bedste kræfter er samlet med det ene formål at producere

DEN ULTIMATIVE LETVOGN.

Sammen har vi stor erfaring og bred viden om produktion af letvogne, drift af specialiseret fabrik, indsigt i, hvad markedets efterspørger og lang erfaring i vejledning og salg.

Easy Wagon er skabt ud fra den viden og erfaring.

Den helt nye, moderne fabrik i Stettin i Polen blev indviet i november 2016 og 35 medarbejdere har indtaget den 2500 m2 store produktionshal og producerer nu 12 forskellige Easy Wagon letvognsmodeller til det danske marked.

 

Herhjemme skrider byggeriet af det nye domicil fremad på Nordensvej 1, Fredericia – lige ved siden af Taulovmotorvejen.

Bygningen vil indholde udstillingslokale, kontorer og værksted.

Store krav

I Mobilhouse stiller vi store krav til letvognene i vores udlejningsflåde.

Den består altid nye og nyere letvogne. Alligevel kan det blive bedre. Vi skifter nu til den nye generation af letvogne med helstøbt tag og en konstruktion uden organiske materialer.

Vi udskifter gradvist vores nuværende vognfabrikater og vil inden længe være overgået til letvogne fra Easy Wagon.

Easy Wagon i udlejningen

Vi har foreløbig bestilt 125 enheder og har fået de første 40 leveret.

 

Mobilhouse står for udlejning

og

Easy Wagon for salg af nye letvogne.

 

 

Læs mere om de forskellige vogne på

Easy Wagons hjemmeside: www.easywagon.dk

 

Systemmoduler – Byg lige, hvad du vil!

Ét produkt – mange anvendelsesmuligheder

Systemmoduler er interessante. De giver muligheder.

Vores systemmoduler er opført i træ, krydsfiner og har tagpap. Indvendig beklædning er gips.

 

Meget få begrænsninger i indretningen

Vi kan med vores 9 forskellige standardmoduler levere løsninger i en eller to etager.

De 9 forskellige moduler giver stor fleksibilitet og dækker stort set alle formål, når de kombineres.

Systemmodulerne lever op til BR15 midlertidig – http://bygningsreglementet.dk/

 

Funktionelt og fleksibelt

Systemmodulerne kan forbindes på langsiderne.

Der er derfor en (dør-)åbning midt på langsiderne i alle modultyper.

Systemmodulerne indeholder inventar svarende til deres funktion.

 

Systemmodul – type 50: 2 rum plus bad/toilet og køkken

Systemmodul – type 51: 2 rum adskilt af gang

Systemmodul – type 52: 1 rum med 4 vægge

Systemmodul – type 53: 1 rum med 2 vægge – åben i begge langsider

Systemmodul – type 54: 1 rum med 3 vægge – åben i venstre langside

Systemmodul – type 55: 1 rum med 3 vægge – åben i højre langside

Systemmodul – type 56: 1 rum plus 2 toiletter

Systemmodul – type 57: 2 badeværelser plus gang og køkken

Systemmodul – type 59: 20 mands BTO modul

 

Du kan se alle modulerne, deres indretning, inventar, priser og dimensioner her: https://mobilhouse.dk/produkt-kategori/systemmoduler/

og du kan bruge ”Byg selv” værktøjet for at få et overblik over mulighederne og dine behov.

 

Demonstration af “Byg selv” på vores hjemmeside:

 

Lille udpluk af de mange typer midlertidigt byggeri, vi har leveret

 

Forskellige skoler

 

Børnehave

 

Butik/lager

 

Lægeklinik

GUL serie: Et skur – mange muligheder!

Det er forår og der er stor interesse for vores GUL serie.

Der kommer mange henvendelser.

Det er der ikke noget nyt i for de er meget populære, meeen …

…. én henvendelse har skilt sig ud:

Den kommer fra en haveejer, der vil bruge et skur fra GUL serie som træhus…..altså placere et skur i et træ!

Kan det lade sig gøre?

Ja, selvfølgelig kan det det, hvis:

 

  1. træet kan holde til vægten. Det skal være sundt og stærk, ellers er det en virkelig dårlig ide. Det skal kunne tåle den behandling – beskæring og skruehuller – det vil få.
  1. der kan bygges en stabil ramme som ”fundament” for hytten… som skal være nogenlunde i vatter, så det er behageligt at opholde sig i hytten.
  1. det er tilladt ifølge lokalplaner og diverse regulativer (som du skal undersøge i din kommune)
  1. du får GO fra dit forsikringsselskab.
  1. dine naboer også synes, det er en god ide. Det er selvfølgelig kun nødvendigt, hvis dit træhus bliver synligt for dem.

 

Der er et hav af videoer om emnet på YouTube

Her et par stykker:

 

 

 

Andre steder til nydelse og inspiration:

http://www.boredpanda.com/amazing-treehouses/

http://www.wikihow.com/Build-a-Treehouse

 

Vi kan levere alle størrelser skure til formålet, men leverer dem ikke træ-top-ready.

Om det bliver en niche for os senere, er ikke til at sige pt 🙂

men man kan da forestille sig så meget!

Fugt, råd og skimmelsvamp i pavilloner

Ventilation af pavillonen er vigtig, hvis du vil have et sundt indeklima og undgå fugtskader.

Det gælder indenfor, hvor der skal luftes ud og det gælder udenfor, hvor vindens naturlige ventilation omkring og under pavillonen sikrer de ydre vægge og pavillonens bund.

Fugtskader

Der har desværre nu bredt sig en trend blandt pavillonlejere.

Den er niveaufri indgang og det er der som sådan ikke noget i vejen med.

Problemerne opstår, når den niveaufri indgang laves på bekostning af udluftning under pavillonen. Og det bliver faktisk hurtigt alvorligt i det danske klima.

Det skader pavillonen og det giver på længere sigt dårligt indeklima, der kan resultere i hovedpine, træthed, hoste, irriterede øjne og slimhinder.

I takt med manglende udluftning og ventilation langs og under pavillonen, stiger luftfugtigheden og det kan meget let resultere i skimmelsvamp, som gør pavillonen ubeboelig.

Når den naturlige ventilation hindres, opstår der hurtigt fugt- og rådskader.

Vi har set grelle eksempler og der har som nævnt bredt sig en trend, hvor man ikke tager hensyn til pavillonens ”sundhed”.

Det skader beboerne/brugerne. Det skader materiellet og i sidste ende skader det lejerens pengepung.

Undgå fugtproblemer – hvad gør du?

Sørg for at holde udluftningsventilerne fri, så vinden kan holde pavillonens bund tør.

Hvis du vil have en niveaufri indgang, så undlad at fylde jord, cement, fliser eller andet tætsluttende materiale op af soklen med udluftningsventilerne og af trævæggene.

 

På billedet her ses perfekte eksempel på sundt ”pavillonklima”.

Jordvolden på den røde pavillon ligger kun op ad eternitpladerne og der er effektive udluftningskanaler hele vejen rundt.

 

Eksempler på dårligt ”pavillonklima” med synlige fugtskader

Jordvolden ligger her direkte op ad pavillonvæggen, så udluftningsventiler dækkes og trævæggene ikke kan ånde.

Hvis den niveaufrie løsning skal bruges, skal der være afstand mellem pavillon og jordvold, så ventilationen sikres. Det kan løses en rist.

 

Her ses et ekstremt eksempel, hvor man har lagt cement hele vejen langs kantfliserne. Der er luft ind til trævæggen, men ventilationen under pavillonen er blokeret over et alt for langt stykke.