Når du har afgivet en forespørgsel på en fremvisning, kontakter vi dig så hurtigt som muligt.
Fleksible og flytbare moduler er i vækst, også skoler, kontorer, klinikker og meget andet udover det traditionelle byggepladsmarked. Mød en markedsleder.
De større byggeprojekter i landet kan vare fra tre og til helt op til syv år. Derfor skal man være bevidst om udformningen af bl.a. byggeledelseskontor og mandskabsfaciliteter. Ligesom de mange nye mobile boliger og offentlige arbejdspladser er mindst lige så vigtige at udforme rigtigt. Også æstetisk.
“Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan de ser ud,” siger direktør i Mobilhouse, Benny Møller. Han tilføjer, at CO2-besparelse er en anden hjørnesten i hans virksomheds strategi. Mobilhouse arbejder nemlig med systemer, der dybest set optimerer udlejning af flytbare faciliteter med et lavt CO2-aftryk.
Dét er helt enkelt strategien for en virksomhed funderet tilbage i 1961. Dengang var det under navnet Fredericia Skurvogne, et navn, der holdt ved frem til 2013. ‘Mobilhouse’ er imidlertid en mere dækkende betegnelse for en mobil branche i det 21. århundrede, en branche, der har udviklet sig markant hele vejen rundt, fortæller Benny Møller. Han er chef for
en virksomhed, der er en af landets mest kompetente inden for opbygning af opførelse af midlertidigt byggeri.
“Vi er gået fra at være en ren skurvognsproducent i byggebranchen til at producere, sælge og udleje mange forskellige typer flytbare enheder, der bl.a. kan bruges til kontorer, institutioner, genhusning og selvfølgelig stadig skurvogne til byggepladser,” forklarer Benny Møller.
De seneste år har Mobilhouse således bygget et hav af midlertidige kontorer, klinikker, børnehaver, skoler osv. Det handler om at skabe rum, der kan huse omklædning, frokost, vilde ideer, lægekonsultationer, leg og læring. Rum til alle formål.
Mobilhouses OPTIMUM-moduler reducerer det årlige CO2-aftryk i forhold til standardmoduler i en række opstillinger på byggepladser. Vi taler om CO2-besparelser, der svarer
til en reduktion mellem 42 og 66 procent i forhold til standardsystemerne, og Mobilhouse er af samme årsag medlem af Green Building Danmark, der støtter bæredygtigt byggeri.
“For OPTIMUM-modulerne er vi i gang med en fyldestgørende udredning, og der kan tildeles point i forbindelse med DGNB certificering. Her indgår vores moduler i opførelsesfasen,” siger Benny Møller.
Direktøren peger på en række fokusområder, man benytter sig af i udviklingen af OPTIMUM. Det handler (også) om æstetik, eksempelvis ved skjulte tagrender og faldstammer, ligesom man har skjult en række andre installationer. Under det æstetiske arbejder man desuden med galvaniserede reposer og trapper.
Ift. sikkerheden giver virksomheden bl.a. 60 minutters vandret brandsektionsadskillelse, mens opholdsrum og gange udgør en selvstændig brandcelle, en såkaldt BD60 konstruktion. Mens modulernes vinduer er i indbrudssikkert glas, så gitter kan undlades. OPTIMUM har desuden støjreducerende vægge, en lofthøjde på 2,5 meter og dermed langt mindre
larm udefra.
Det giver naturligvis god mening, at byggepladser rummer en række mobile enheder, men det er af nyere dato, at flere og flere opdager fordelene ved andre mobile byggerier – som studieboliger, skoler eller klinikker.
“Modulbyggeri er simpelthen hurtigere, billigere og mere bæredygtigt end konventionelt byggeri,” uddyber Benny Møller og henviser til, at man bedre kan tænke CO2-besparelser ind.
Mobilhouse har da også leveret stærke resultater i en årrække, og virksomheden er godt rustet til at skabe fortsat fremgang i markeder, der byder på rigtig gode vækstmuligheder i disse år.
“Vi oplever særligt en stærkt stigende efterspørgsel efter både midlertidige og permanente boliger samt kontorer og institutionsbyggerier, hvor Mobilhouse har en stærk markedsposition,” forklarer Benny Møller og understreger, at man regner med at udvikle og fremstille mobile løsninger til stadig flere forskellige kunder.
En anden nyskabelse, Mobilhouse indfører, er ensartede standarder for byggepladser set i forhold til andre arbejdspladser som f.eks. kontorer.
“Medarbejderne skal stilles lige, uanset om det er på en bygeplads eller ovre på den anden side af vejen, hvor de sidder på et kontor. Sådan er reglerne faktisk ikke i dag,” siger Benny Møller og tilføjer:
“Bemærk specielt omkring brandforhold. Hvis moduler er stablet i tre etager og er et DGNB Svanemærket certificeret byggeri, bør man så ikke samtidig tænke på eller stille krav til arbejdsmiljø, bæredygtighed og energioptimering af selve byggepladskontorerne, der opstilles i op til syv år? Her ensretter vi standarderne for medarbejdere med OPTIMUM-serien,” forklarer direktøren.
Benny Møller påpeger, at man selv kan lege med designet på en række mobile bygninger – til alskens formål – på design.mobilhouse.dk.