I denne uge handler miniserien “Tips og tricks” om tilslutning af el, vand og afløb.

Teksten er et uddrag fra guiden “Tips og tricks til dig, der lejer skurvogne”, som kan downloades som en samlet PDF fil fra vores hjemmeside

Afløbsslangen

Det allerførste, der altid skal monteres på skurvogne med toilet, er afløbsslangen, da kværnen straks begynder at pumpe ud, når den tilsluttes strøm.
 
For at sikre frit afløb må der aldrig placeres noget tungt, som f. eks. et brønddæksel, ovenpå slangen og slangen skal rulles helt ud, for at undgå knæk. Hvis der ikke sikres frit afløb, stopper pumpen, hvilket betyder, at der ikke kan trækkes ud fra toilettet.
 

Varmvandsbeholderen

Varmtvandsbeholderen må aldrig tilsluttes el, før sikkerhedsventilen er lukket og beholderen er fyldt med vand. Derfor skal man allerførst tjekke, at varmtvandsbeholderen ikke er tilsluttet el. 
 
Når det er sikret, kontrolleres det, at sikkerhedsventilen er lukket, hvorefter der kan fyldes vand på beholderen. Åben en eller flere haner. Først når der kommer vand ud af hanerne, er beholderen fyldt op og strømmen kan tilsluttes.
 
El
Elkablerne skal rulles helt ud, da varmen fra et sammenrullet kabel vil få HFI relæet til at slå fra og i værste fald få kablet til at brænde.Hvis man selv tilslutter og ikke anvender kabler fra Mobilhouse, er det meget vigtigt at være opmærksom på, at der kun må anvendes 5-ledede kabler. 
Det er naturligvis også meget vigtigt, at kablerne er korrekt forbundet.

Vand

I de vogne, der ikke har et teknikrum, tilsluttes vand lige i nærheden af toilettet. Det kan enten være inde i vognen eller lige udenfor under bunden.
Smid aldrig vandslangen, så dens ender kommer i berøring med jorden og derved bliver forurenet. Hvis der kommer sand eller andet i slangen, er der stor risiko for, at luftblanderen i vandhanerne tilstopper.
Hvis man anvender egne vandslanger, er det meget vigtigt at sikre sig, at de er godkendte til drikkevand. 


Næste blogindlæg i denne miniserie omhandler aflevering af skurvogn efter endt leje.

 

Øvrige artikler i serien:

Tips og tricks, 1.del – Modtagelse

Tips og tricks, 3.del – Aflevering

Tips og tricks, 4 del – Almindelig vedligeholdelse

Hent Tips og tricks guiden som PDF her.

Nyeste artikel:

De 2 mest almindelige problemer lige nu!

 

.et-db #et-boc .et_pb_filterable_portfolio_grid .et_pb_portfolio_item, .et-db #et-boc .et_pb_gallery_grid .et_pb_gallery_item{ display:block !important; }