Når du skal i gang med renovering af huset eller i gang med en tilbygning, så er vejret også en faktor, der skal tages højde for.

Når bare solen skinner

Udvendigt arbejde på dit hus, som pudsning af facade og maling af træværk, er bedst at udføre i foråret og efteråret. Så selvom det er tillokkende at give træværket en omgang, når solen står højt på himlen, så frarådes det. Malingen risikerer at tørre inden den trænger ordentligt ind i træværket og dermed opnås den optimale beskyttelse ikke.

Skal huset pudses, så er det også en god idé at bruge en lidt kølig dag. Pudsens vedhæftning bliver nemlig ikke særlig god, hvis det bliver lavet i varmt vejr og oveni det risikerer du også, at der skabes revner, når pudsen tørrer.

Vil du gerne i gang i løbet af sommeren, så er det optimalt at arbejde med den indendørs renovering eller få lagt nyt tag og sat nye vinduer i.

Undgå at dine byggematerialer ødelægger huset


Med 179 regnvejrsdag i Danmark, så er det næsten uundgåeligt at rende ind i en, mens du renoverer.

Byggematerialer, der står udendørs vil være i fare for at få fugt skader og det kan medføre dårligt indeklima og skimmelsvamp – det kan være materialer som træ og isoleringsmateriale du skal passe på. Det er derfor en god idé at have med i tankerne, hvor du kan opbevare dine byggematerialer, inden du går i gang.

Det er også værd at tage med i overvejelserne, hvordan du sikrer, at byggematerialerne ikke flyver rundt i din have – og ind i naboens i tilfælde af, at der er kraftigt blæsevejr – eller endda en storm.

Skal huset renoveres?

Hvis du skal renovere dit køkken eller dit badeværelse er der inden grund til at vente til vejret er så godt, at du kan klare alt madlavningen på grillen eller låne toilettet hos naboen. Det er faktisk muligt at leje en vogn med køkken og toilet, sådan at du kan udføre dit arbejde uden at I skal gå sultne i seng.

Er det hele huset, der skal have en tur, så er vi også leveringsdygtige i beboelsesvogne – så er det næsten som at tage på campingferie i haven.